Kunstløp
Sonjastatuetten 2014

Anne Line 100x133 Den andre "Sonjastatuetten" i kunstløp tildeles Anne-Line Gjersem,AKK og Norge for hennes enestående prestasjon under OL i Sotchi 2014 og verdensmesterskapet i mars samme år i Japan.....

Read more...
 
Sonjastatuetten 2012

Carolina Kostner - Norway May 6th 2013 Den første "Sonjastatuetten" i kunstløp tildeles Carolina Kostner fra Italia for hennes enestående prestasjon under verdensmesterskapet i Nice, Frankrike,den 31.mars 2012.....

Read more...
 
Historien om kunstløp
Bilde av Sine-Mari Leite - OSKKunstløp som uttrykksmåte og konkurranseform ble utviklet fra midten av 1800-tallet.Konkurranser ble på den tid holdt i den ”engelske stil”, som var stiv og formell, og som ligner svært lite på dagens kunstløp.

Amerikaneren Jackson Haynes introduserte i midten av 1860-årene en helt ny stil, og han regnes som oppfinner av moderne kunstløp.

Det første store internasjonale kunstløpsstevnet ble holdt i Wien i januar 1882. Deltakerne måtte stille i så vel hurtigløp som kunstløp, slik tidens krav var.

Det første offisielle verdensmesterskap for menn ble holdt i St. Petersburg i Russland i 1896, etter at det var holdt uoffisielt EM felles for hurtigløp og kunstløp i Hamburg i Tyskland i 1891 og offisielt EM etter samme modell i Berlin i Tyskland i 1893.

Les mer
 
Kunstløpssportens største legende

Sonja Sonja Henie er internasjonal kunstløpssports største legende.Hun debuterte med sisteplass i OL i Chamonix som elleveåring i 1924, og hadde vunnet alle de tre neste olympiske gullmedaljene da OL i Garmisch-Partenkirchen var slutt i 1936. I Paris året etter tok hun sitt tiende verdensmesterskap, og satte punktum for en eventyrlig amatørkarriere.

På dette tidspunkt var hun i ferd med å bli filmstjerne i Hollywood, med hovedrolle i debutfilmen ”One In A Million” og flere andre kassasuksesser. I tillegg til dette etablerte hun sitt eget profesjonelle isshow. Showet kom til Jordal Amfi i Oslo i 1953, og samlet 350.000 tilskuere i den måneden forestillingene varte.

Ringen var sluttet for Sonja Henie i byen hun vokste opp i, og hvor hun vant sitt første VM 26 år tidligere.

Les mer...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL