Hurtigløp
Magne Teigens bortgang 12.sept 2015

Magne Teigen 2015 Magne Teigen døde lørdag 12. september på Ullevål sykehus i en alder av 71 år. Han hadde da vært innvotert livsvarig medlem av Oslo Skøiteklub siden 1996.

Read more...
 
Johan Olav Koss gir sin skøytearv til museeet

Johan O. Koss Johann Olav Koss ble møtt med varm applaus og masse spørrelyst da han i Skøytemuseet tirsdag kveld holdt et engasjerende foredrag om sin vei fra håpefull sjuåring på Strømmen stadion til en ikke mindre entusiastisk hoveddrivkraft i den verdensomspennende humanitære organisasjonen Right To Play.

Read more...
 
Skøytesport i verdenshistorien
Norsk skøyteløper anno 2008 foto:Kirsti Biseth Skøyteløping har sin opprinnelse i Norden rundt tusen år før Kristus. En studie av Federico Formenti ved Oxford-universitetet tyder på at den første skøyteløpingen på is forekom i Sør-Finland for nesten 4000 år siden.

De første skøytene var av bein som ble hugget og slipt flate, og bundet fast til sålen på støvler eller sko. Skøyteløperne skøytet ikke, men gled av gårde ved hjelp av en lang stokk som de benyttet til å skyve fra med for å oppnå fart.

Virkelig skøyteløping kom da man begynte å benytte jernblader med skarpe kanter. De første skøytene med stålblader festet til tresåler ble trolig tatt i bruk i Nederland rundt 1250 eller enda tidligere. Skøyteløpig var i første rekke en transportmåte, og ble i særlig grad tatt i bruk på kanalene i Nederland.

I de nordiske landene og i Nord-Amerika ble skøytene på tilsvarende måte benyttet som fremkomstmiddel på sjøer, tilfryste fjorder og på hardpakket snø. Skøyteløping egnet seg også til forskjellige former for lek på is, og fra midten av 1700-tallet og utover på 1800-tallet ble skøyteløping utviklet til en konkurranseidrett. ...
Les mer...
 
Ådne - en gla`gutt fra Hallingdal

Ådne Søndrål Ådne Søndrål ble født og vokste opp i Hol i Hallingdal. Han deltok i fire olympiske vinterleker, og ble aldri dårligere enn nummer fire på 1500 m. Han tok gull på distansen i Nagano i 1998.

Ådne Søndrål ble født og vokste opp i Hol i Hallingdal. Han deltok i fire olympiske vinterleker, og ble aldri dårligere enn nummer fire på 1500 m. Han tok gull på distansen i Nagano i 1998, etter å ha innledet med sølv i Albertville i 1992 og fjerdeplass på Lillehammer i 1994...

Les mer...
 
Skøytemuseet - en reise fra sjøis og kanaler til innendørs superfart ...
Per-Erik,Finn og Hasse Velkommen til en utstilling som setter skøytesport som olympisk konkurranse - idrett i sentrum, og som i tillegg ønsker å gjenspeile mangfoldet i ....
Les mer...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL