Medaljer

Women's low pay 'behind poverty' Blant de fornemste utstilte objektene i Skøytemuseet er gullmedaljer og andre medaljer fra olympiske leker, verdens- og europamesterskap. Blant disse er de olympiske gullmedaljene til Ivar Ballangrud, Sverre Farstad, Finn Helgesen og Hjalmar Andersen.....

Et helt spesielt utstillingsobjekt er en amulett som daværende Dronning Maud forærte Oscar Mathisen dagen før han skulle utkjempe duellen med amerikaneren Bobby MacLean om tittelen profesjonell verdensmester på skøyter i 1924.

Denne amuletten, utformet som en marihøne, må ha bragt lykke. I alle fall vant Oscar duellen på Frogner stadion, til alle nordmenns store glede. På museet finnes også en gullamulett med briljanter, med inskripsjonen ”Brooklyn Int’l Amateur Championship 84”, som Axel Paulsen ble tildelt etter et løp i New York i 1884 for å kåre historiens første verdensmester i hurtigløp på skøyter.

Et lite snitt av alle medaljer museet har