Skøytemuseet - en reise fra sjøis og kanaler til innendørs superfart ...
Per-Erik,Finn og Hasse Velkommen til en utstilling som setter skøytesport som olympisk konkurranse - idrett i sentrum, og som i tillegg ønsker å gjenspeile mangfoldet i .... skøyteløpingen i fortid og nåtid.

Skøytemuseet er opprinnelig basert på premiesamlingene til de to foregående århundrers storløpere Axel Paulsen og Oscar Mathisen, samt en gedigen samling av skøyter og skøytelignende gjenstander fra oldtiden og opp til våre dager.

Museet oppsto i sin nåværende form i 1985, da Oslo Skøiteklub inviterte Norges Skøyteforbund og Oslo Idrettskrets med som deltagere i den nyopprettede stiftelsen Skøytemuseet.

Vi  håper ditt besøk blir en stimulerende opplevelse. Museet er under kontinuerlig utvikling, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger og forslag for vårt fremtidige virke.

Nedenfor er en video som hyller sporten vi har vært med å etablere - den viser fart,spenning,kameratskap,konkurranse,uhell - Men,ikke minst: glede ved å gå på skøyter !