Velkommen til Skøytemuseet !

Skøytemuseet

- en reise fra sjøis og kanaler til innendørs superfart

Velkommen til en utstilling som setter skøytesport som olympisk konkurranseidrett i sentrum, og som i tillegg ønsker å gjenspeile mangfoldet i skøyteløpingen i fortid og nåtid.

Skøytemuseet er opprinnelig basert på premiesamlingene til de to foregående århundrers storløpere Axel Paulsen og Oscar Mathisen, samt en gedigen samling av skøyter og skøytelignende gjenstander fra oldtiden og opp til våre dager. Museet oppsto i sin nåværende form i 1985, da Oslo Skøiteklub inviterte Norges Skøyteforbund og Oslo Idrettskrets med som deltagere i den nyopprettede stiftelsen Skøytemuseet.

Vi  håper ditt besøk blir en stimulerende opplevelse. Museet er under kontinuerlig utvikling, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger og forslag for vårt fremtidige virke.

Du finner oss vegg i vegg med Frogner Stadion - ca 10 m til høyre når du står rett foran inngangen til stadionet.

Åpningstider: tirsdager kl 10-14 / torsdager kl 10-14 / søndager kl 10-14

Besøksadresse er :Middelthuns gate 26, 0368 Oslo -  Bydel: Frogner