Annonse

advertisement
Skøyteprofiler - norske
Alfred Næss Alfred Næss

Alfred Næss er Norges første vinner av et offisielt internasjonalt skøytemesterskap.
Les mer...

Bernt Evensen

Bernt Evensen

Bernt Evensen hadde sitt store år i 1927, da han vant både NM, EM og VM.
Les mer...

Finn HelgesenFinn Helgesen

Finn Helgesen ble født i Drammen, men flyttet tidlig til Strømmen. Han vant gullmedaljen i OL i St. Moritz i 1948, i et av de jevneste 500-meterløpene som noensinne er holdt.
Les mer...
Fred Anton MaierFred Anton Maier

Fred Anton Maier vant medaljer i alle de fire olympiske skøyteløpene han startet i. Han tok bronse på 5000 m og sølv på 10.000 m under O L i Innsbruck i 1964, og fire år senere vant han gullmedaljen på 5000 m og sølvmedaljen på 10.000 m.
Les mer...
Geir KarlstadGeir Karlstad

Geir Karlstad er en av tidenes mest utpregete langdistanseløpere, med fire distanseseirer på rad på 10.000 m i VM allround og fire seirer totalt på samme distanse i EM.
Les mer...
Harry HaraldsenHarry Haraldsen

Harry Haraldsen oppnådde å representere Norge i både vinter-OL og sommer-OL i 1936, men uten å komme på seierspallen i noen av dem.
Les mer...
Hjalmar AndersenHjalmar Andersen

Hjalmar Andersen vant alle nasjonale og internasjonale skøytemesterskap i de tre sesongene 1950-52. Han satte kronen på verket med sine tre gullmedaljer på 1500 m, 5000 m og 10.000 m i vinter-OL på Bislett i Oslo i 1952.
Les mer...
Ivar BallagerudIvar Ballangrud

Ivar Ballangrud overvant leddgikten  og ble en av Norges største skøyteløpere gjennom tidene.
Les mer...
Knut JohannesenKnut Johannesen

Knut ”Kupper’n” Johannesen  ble født og vokste opp i bydelen Kampen i Oslo. Han deltok i tre olympiske  vinterleker og erobret medaljer på 10.000 m i alle tre: Sølv i Cortina  d’Ampezzo i 1956, gull i Squaw Valley i 1960 og bronse i Innsbruck  i 1964.
Les mer...
Laila Schou NilsenLaila Schou Nilsen

Laila Schou Nilsen var en pioner  i idrett for kvinner. Laila, som  16 år gammel kunne ha vunnet flere gullmedaljer på skøyter, kastet  seg over skisporten i stedet...
Les mer...
Mikael StaksrudMichael Staksrud

Michael Staksrud vant allround-VM  tre ganger – alle ganger på Frogner stadion i Oslo - og han ble europamester  to ganger.
Les mer...
Martinius Lørdahl

Martinus Lørdahl

Martinus Lørdahl ble født på Lørdal i Hof kommune i Vestfold, men bosatte seg tidlig i Kristiania. Han etablerte seg som tobakk- og sigarhandler..
Les mer...

Odd LundbergOdd Lundberg

Odd Lundberg hadde sannsynligvis  den lengste konkurransekarrieren i internasjonal hurtigløpssport.
Les mer...
Oscar MathisenOscar Mathisen

Oscar (Wilhelm) Mathisen ble født og vokste opp i hovedstaden Oslo, som på hans tid het Kristiania. Av mange holdes Oscar som tidenes beste hurtigløper,ettersom han revolusjonerte sporten gjennom sin teknikk og allsidighet..
Les mer...
Peder ØstlundPeder Østlund

Peder Østlund ble født og vokste opp i Trondheim, som på hans tid het Trondhjem. Han var den første norske løper som vant et VM i hurtigløp.
Les mer...
Per Ivar MoePer Ivar Moe

Per Ivar Moe ble den første  nordmann som gikk til topps under et VM på Bislett stadion i Oslo.
Les mer...
Roald LarsenRoald Larsen

Roald Larsen var verdens beste  skøyteløper i 1924, da han vant VM i Helsingfors, EM i Oslo og NM  på Kongsberg.
Les mer..
Rudolf GundersenRudolf Gundersen

Rudolf Gundersen ble født  og vokste opp på Kampen i Oslo, som på hans tid het Kristiania. Han  gikk til topps i EM i Trondheim i 1901, og i Davos i 1904 og 1906.
Les mer...
Sverre FarstadSverre Farstad

Sverre (Melvin) Farstad ble født i Trondheim. Han satte personlig rekord med over ett minutt da han tok andreplass på 5000 m i AIF-mesterskapet i 1940.
Les mer...