Sonjastatuetten 2012

Carolina Kostner - Norway May 6th 2013 Den første "Sonjastatuetten" i kunstløp tildeles Carolina Kostner fra Italia for hennes enestående prestasjon under verdensmesterskapet i Nice, Frankrike,den 31.mars 2012.....

Oslo Skøiteklub (OSK), klubben Sonja Henie representerte i hele sin kunstløpskarriere, har besluttet å lansere "Sonjastatuetten" til minne om 100-årsdagen for den norske skjøytestjernens fødsel i daværnde Kristiania 8.april 1912.

Under friløpet i VM i Nice 2012, satte Carolina Kostner ny personlig bestenotering med 128,94 poeng. I et glimrende løp med fire feilfrie trippelhopp og en vakker dobbel Axel-trippel toe loop kombinasjon, avanserte hun fra tredjeplass i kortprogrammet til å vinne sin første VM - tittel.

Med denne seieren ble Carolina Costner den første europeiske kunstløper til å vinne både EM og VM i løpet av en sesong siden Russlands Irina Slutskaja gjorde det samme i 2005. Carolina Kostner hadde en enestående sesong i 2011/2012. Etter først å ha tatt gull i Grand Prix-finalen, samt sin fjerde EM seier, komplementerte hun dette med VM-tittelen. Dermed avsluttet hun sesongen som den ubestridte nummer èn på Det Internasjonale Skøyteforbunds (ISU) verdensrankering.

Som idrettsutøver og person er hun et godt forbilde for yngre kustløpsutøvere, noe som er bemerket av massevis av unge løpere fra mange nasjoner som i en årrekke har hatt gleden av å trene sammen med henne i Oberestdorf i Tyskland.

Carolina Kostner hadde sine to første større internasjonale opptredener høsten 2000, før hun fylte fjorten år, i ISU Junior Grand Prix - stevner i Tjekkia og i Norge. I januar 2003 vant hun sitt første italienske seniormesterskap. Det tok ytterligere fire år før hun vant sitt føste internasjonale tittel, under EM i Warsawa i 2007. Før hun vant sitt første VM, i Nice sesongen 2011/12, erobret Carolina yttligere tre EM - titler, samt en sølvmedalje og en bronsemedalje i VM i kunstløp.

Carolina Kostner vil motta en miniatyr av statuen av Sonja Henie (1912-1969), som er skapt av billedhuggeren Per UNg. Den opprinnelige statuen er plassert utenfor Frogner Stadion i Oslo, som var Sonja Henies hjemmebane, og stedet hvor hun vant sitt første VM i 1927.

Komiteen for tildeling av Sonjastatuetten for 2011/12 har bestått av : Vibecke Sørensen (komiteens leder og President i Norges Skøyteforbund), Mona Adolfsen (ISU overdommer), Lise Røsto Jensen (ISU dommer) , Ingrid Winther (komiteens sekretær),Per-Erik Martinussen ( leder Oslo Skøiteklub) og Hasse Farstad (leder for Skøytemuseet)

Carolina Kostner - oppvisning 2013 - Norway

Carolina Kostner - oppvisning 2013 - Norway

Carolina Kostner - oppvisning 2013 - Norway

Carolina Kostner - oppvisning 2013 - Norway